Alla vuxna katter är kastrerade, vaccinerade och id-märkta

Kattungar är vaccinerade och id-märkta

Hur kan jag adoptera en katt?

När du hittat en katt som du tror passar dig så ringer du telefonnumret som finns i varje katts annons.
Vi kan då förmedla telefonnumret till jourhemmet. När du har träffat katten i jourhemmet får du gå hem och tänka igenom om du är rätt hem för katten, sedan hör du av dig till oss igen och meddelar hur du vill göra.

Om du vill adoptera så bokar vi dag och tid för adoption.

Tänk på att katten kan leva länge så vi vill att du planerar för många år tillsammans med katten.
Om det inte skulle fungera med den nya familjemedlemmen av olika anledningar så kontakta oss.

Kattungar på 12 veckor adopteras inte ut som ensamkatter till ett nytt hem, man kan då adoptera en kattkompis från oss.

Katter som söker permanent hem


Jeromie

Jeromie är en ung och busig kille som söker sitt alldeles egna hem.
Han är ännu lite blyg men gör sociala framsteg hela tiden. Jeromie har mycket spring i benen och behöver en rymlig boyta att få röra sig på. Han önskar också ett hem där man vill leka mycket med honom. Denna fine kille är född 2022 och är så klart kastrerad, vaccinerad och chippad. Adoptionspris 1600 kr. Finns att besöka i jourhem i Örebro.

Intresserad av Jeromie? Kontakta Ulrika på 070-5319030!


Abbe

Abbe söker sitt för-alltid-hem.
Han kom till oss som privat omplacering pga ändrad livssituation hos förra ägaren.
Abbes är lugn, tillgiven, pratig, social, aningen ängslig, gosig, kelig, rutinälskare, matvrak, leker/busar gärna när han inte sover sina 16 timmar, vill gärna vara med där det händer och han är världens snällaste kille. Han är en innekatt på 7 år. Även om han till utseendet ser ut som en birma är det en helt vanlig huskatt. 
Abbe har tandsjukdomen FORL och har nyligen dragit ut sina första två tänder (han är försäkrad för FORL hos Agria). Han passar inte ihop med en hund. Besiktigad och omplacerad sedan en tid tillbaka. Han är för det mesta van vid att någon alltid är hemma.
Jag ser helst att han hamnar hos ett tryggt, stabilt, lugnt hem och gärna med en snäll kattkompis.
Givetvis är han kastrerad, vaccinerad och chippad. Pris 1 600 kr.
Är du intresserad av ett träffa Abbe? Kontakta Linda på 070-6741700.

Venice (är tingad)

Venice - en blyg viol som behöver ett tryggt hem! Den här sötingen fångades vid en gård tillsammans men många andra katter där de förökat sig okontrollerat.
Hon har inte haft närkontakt med människor innan i sitt två-åriga liv, så hennes nya familj behöver ha lite extra tålamod och förståelse. Hon håller sig på avstånd på katthemmet och hon behöver verkligen komma till ett hem nu så hon får chansen att blomma ut. Hon vill bo med en snäll kattkompis som kan hjälpa henne att bli trygg. Då hon har lång päls behöver man kunna kamma och borsta pälsen,
 alternativ att man får raka tovor i framtiden.
Om hon inte blir adopterad inom kort så behöver hon få komma till ett jourhem som alternativ.
Hon är numera kastrerad, vaccinerad och chippad. Finns att besöka i Karlskoga för den som är seriöst intresserad.
Kontakta Linda på 070-6741700 för att boka en dejt.


Skatten

Supermysiga Skatten söker ett hem där han får hänga med människor (inte med katter...!). Jourhemmet beskriver honom som bäst:Skatten är en busig liten herre på ca 8 år. Han är en riktig kelgris som vill vara nära, ibland så nära som det bara går. Att ligga på jourhusses mage när denne läser en bok är en favoritsyssla! Skatten är ett matvrak och det är då hans röst är som tydligast. Näst efter mat och att mysa står bus och lek högt i kurs.
Han har uppskattat jourhemmets inglasade balkong. Där gillar han att slappa ute i solen. Han verkar längta ut mycket så i sitt nya hem vill Skatten få möjlighet till trygg utevistelse. Att klättra i katträden eller i sofforna är inget högt prio. Det viktigaste är att få vara nära jourhusse och jourmatte men ibland har han gått ut på egen hand och hittat en plats i utesoffan.
Skatten tycker inte om (eller snarare är rädd för) andra katter och behöver bo själv och han vill inte bo med mindre barn. Andra vuxna är inga problem och tycks tycka lika bra om alla människor han träffar.
Skatten är kastrerad, vaccinerad och chippad. Bor i jourhem i Örebro. Adoptionspris 1 600 kronor. Är du intresserad av Skatten kan du kontakta Ulrika på 070-531 90 30.

Sid och Benji

Sid & Benji söker sitt föralltidhem ännu gång.
Sid och Benji fann varandra redan som ”fostersyskon” för 6 år sedan när båda behövde tas hand om av Hemlösa Tassar på olika håll. Kattpojkarna blev sedan adopterade ihop och har sedan dess bott i ett hem. Nu kan hemmet av privata skäl inte ha kvar killarna och därför 
vädjar nu dessa underbara kattpojkar efter en andra chans.
Sid är en riktigt stilig och framåt charmör som älskar människor. Han sover gärna med dig om nätterna och han ser till att man aldrig känner sig ensam i ett hem.
Benji har haft en tuff start på sin barndom och kan därför vara lite blyg ibland. Men mot den personen han litar på är han väldigt gosig och social.
Båda killarna är kastrerade, vaccinerade, idmärkta och precis genomgått en tandkoll.
Killarna är vana innekatter med innätad balkong men kan absolut tänka sig att gå ut i trygg miljö. Finns att besöka i Frövi.

Är du det föralltidhem som Sid & Benji nu står och väntar på? Snälla, kontakta då Melissa på 0725628739 (sms) och berätta mer om dig själv.


Silke

Silke är en försiktig tjej som gärna blir klappad och borstad. Hon kan kärleksbitas när hon blir klappad, men aldrig hårt. Hon tycker om alla människor men är rädd för andra katter, hon behöver därför vara ensamkatt. Under tid i jourhem har hon gjort stora framsteg och utvecklas hela tiden. I jourhemmet finns en kattkompis som är lite läskig så hon har inte riktigt vågat busa och leka än. Silke tycker om att ligga i sin koja eller i fönstret och titta ut.
Hon är kastrerad, vaccinerad och chippad.
Silke behöver ett tryggt hem utan små barn eller andra djur. Kan du ge Silke det hon behöver?
Kontakta Linda på 070-6741700 och berätta mer om dig själv. Finns att besöka i Karlskoga.


Lillis och Tuffs

Här har du Lillis och Tuffs två bästa vänner och busiga små charmtroll som älskar att leka tillsammans, vara ute och spana, och mysa med varandra. Efter lite tid och tålamod har de gått från klarhet till klarhet och förvandlats till två nyfikna kelisar som de är idag.
Även om de inte gillar att bli lyfta, älskar de att bli klappade och att man spenderar tid till lek. Om du har tålamod och tid att ge dem, kommer du bli belönad med två fantastiska vänner för livet. Är du redo att ge dessa två hjärtevärmare på ca två år en chans till ett tryggt och kärleksfullt hem?
Båda två är kastrerade, vaccinerade och chippade, finns att besöka i Karlskoga.
Kontakta Linda på 070-6741700 om du vill dela ditt liv med dessa finingar.


Karin

Karin är en supergo liten tjej, något knubbig men det hindrar henne inte att springa runt och jaga leksaker eller försöka få någon att leka med henne. Något klumpig än i kattspråket men hon lär sig hela tiden! Hon gillar att bli klappad och att klia kinderna är sååå skönt att hon pressar huvudet i handen men hon är samtidigt väldigt osäker än och vill inte att man kommer för nära. Hon ligger gärna i närheten men inte för nära. Det nya hemmet bör vara försiktiga med maten eftersom att hon är lite överviktig, hon meddelar dig gärna när hon är hungrig. Karin vill bo med en kattkompis som hon kan leka med, men samtidigt blir hon rädd när någon försöker leka med henne. Hon gillar laserpekare så det kanske kan få henne mindre knubbig? Karin vill bo i en lugn familj då hon fortfarande är något lättskrämd, hur hon skulle reagera kring småbarn har vi inte utforskat än. I rätt hem kommer Karins personlighet att blomma ut mer & mer.
Kanske just du & Karin är en perfect match? Kom o hälsa på och hör vad Karin har att säga! 

Hon bor just nu i Kristinehamn, hör av dig till Linda på 070-6741700 så får du veta mer om Karin.
Hon är såklart kastrerad, vaccinerad och chippad.


Columbus (är tingad)

Columbus är en cool typ. Han beräknas vara född 2022 och är lugn och självständig i sitt sätt. En harmonisk kisse som är nyfiken på att utforska sina omgivningar och som gärna sitter och tittar ut genom fönstren. Är man själv lugn så gillar han gos och mys.
Att jaga fjädrar och bjudas på en läcker matbit tillhör favoritsysselsättningarna.
Han kan nog fungera både som ensamkatt eller ihop med en kattkompis som inte är för ”på”. Även kunna bo med äldre barn. Trygg utevistelse skulle nog uppskattas men annars en rymlig inomhusmiljö med innätad balkong el dylikt.
Columbus är kastrerad, chippad och vaccinerad.
Finns nu i jourhem i Karlskoga, adoptionspris 1600 kr. För intresse - kontakta Ulrika på 070-5319030.


Mingo

Mingo är en charmig herre med en del integritet. Han beräknas vara född 2020.
Han har koll på sin människa och inte minst när det är dags för mat. Berättar gärna högljutt att det är NU han vill ha maten! Mingo, fd hemlös, är fortfarande försiktig och har inte velat bli klappad ännu men det är nog inte långt bort. Han gör framsteg varje dag. Har börjat nosa jourhemsmatte på fingrarna, ansluter gärna i sängen och i soffan. Får han bara tiden och tålamodet kommer du få ett fint sällskap i honom.
Mingo bor just nu med tre andra katter. Dock skulle han nog trivas bäst som ensamkatt eller med max en snäll katt. Han behöver även ett lugnt hem. Han tycker om att sitta och titta ut genom fönstret och sniffa på luften.

Är kastrerad, chippad och vaccinerad. Intresserad av fina Mingo?
Kontakta Ulrika på 070-5319030.

Harris (är tingad)

Harris är en ung (född prel 2023) och gosig herre som älskar att pussas. Han sover gärna i sängen i närheten av sin människa eller på höga höjder.
Jourhemmet skriver: ”Harris gillar lek och bus, han får upp riktig fart speciellt kvällstid och sladdar in och ut genom alla rum. Han sitter också gärna i fönstren och spanar på allt som rör sig därute. Så Harris vill få tillgång till trygg utevistelse i sitt nya hem.
Han är en otroligt snäll katt som går med på det mesta så länge gos och pussar erbjuds. Trivs med barn och sover ofta hos våra sjuåringar. Han trivs också med andra katter men behöver nog en kattkompis som inte är allt för undergiven utan som kan tala om för honom vilka regler som gäller. Han är ung och behöver en bra förebild men fungerar också som ensamkatt upplever vi.”

Goa Harris är kastrerad, vaccinerad och chippad. Finns i jourhem i Örebro, adoptionspris 1600 kr. Intresserad? Kontakta Ulrika på 070-5319030!



Bi

Bi är en snäll liten tjej på ca 1 år som älskar bus och gos. Hon älskar att busa med kattspöt och leka med bollar. Bi har bott tillsammans med en äldre kattkompis som hon busat mycket med. Men tror att hon även fungerar bra som ensamkatt. På natten sover hon gärna i sängen och ligger tätt intill. Hon är nyfiken på det mesta och är dessutom väldigt matglad.
Bi har varit innekatt och det har fungerat bra. Hennes vänstra bakben är lite missbildat, vilket hon fötts med men det är ingenting hon har ont av eller något som hindrar henne från att springa runt i lägenheten eller klättra högst upp i katträdet.
Vill du dela ditt liv med det här charmtrollet och kan erbjuda ett tryggt hem som innekatt eller med inhängnad rastgård?

 
Kontakta Linda på 070-6741700 och boka en dejt. Bi finns att besöka i Karlskoga. Hon är kastrerad, vaccinerad , chippad och försäkrad hos Agria. Benet är undersökt hos ortoped och ingen åtgärd är nödvändig.


Gibbe

Snälle Gibbe omhändertogs på grund utav djurskyddsskäl. 
Den här otroligt tillgivna och snälle kattpojken fick en ny chans i livet när han omhändertogs och fick hämtas av Hemlösa tassar. Nu söker han sitt föralltidhem där han kan få busa, gosa och få leva ett liv fyllt utav kärlek.
Gibbe bor just nu i jourhem där han trivs bra med både barn och vuxna. Vi tror att Gibbe eventuellt vill kunna gå ut i ett tryggt område i framtiden (alternativt större lägenhet/hus med tillgång till innätad balkong) ❤️ Han har även träffat hund och det har fungerat.
Gibbe är självklart kastrerad, idmärkt och vaccinerad. 

Finns att besöka i Lindesberg.
Är du rätt föralltidhem åt den här snälla kattpojken? Snälla, kontakta då Melissa på 0725628739 (på sms) och berätta mer om dig själv och ditt hem. ❤️




Poppy

Söta Poppy söker sitt nya hem! Hon är en jättemysig, busig och kelig tjej som är född 2020.
Poppy är mycket trygg med människor, hon kommer alltid och hälsar i dörren när man kommer hem och vill vara med. Vi tror hon behöver en lekfull kattkompis samt inte vill bo på för liten bostadsyta (för att trivas som bäst). Hon är van vid barn. Poppy är en omplaceringskisse, hon kom till oss med sina tre ungar som numer är adopterade.

Intresserad av Poppy? Kontakta Ulrika på 070-5319030! 

 Poppy är så klart kastrerad, vaccinerad och chippad ????. Finns i jourhem i Örebro, adoptionspris 1600 kr.



Alfie

Unge charmören Alfie söker sin/sina nya ägare! ???? Denna före detta skyggis har nu förvandlats till en riktig kelgris. Han kan fortfarande bli lite osäker vid snabba människorörelser men blir allt mer trygg för varje dag som går.
Alfie söker ett lugnt hem, ett där han får utrymme att busa i och kanske också känna på sol och vind på innätad balkong eller dylikt. Han vill nog väldigt gärna ha en kattkompis också. I nuvarande jourhem lever han dessutom med en snäll hund.
Intresserad av Alfie? Som så klart är kastrerad, chippad och vaccinerad. Adoptionspris 1600 kr. Kontakta Ulrika på 070-5319030!


Sjuan och Brorsan

Sjuan och Brorsan (födda 2021) är två goa bröder som vill fortsätta bo tillsammans
De är tidigare omhändertagna av Länsstyrelsen av djurskyddsskäl. Av olika anledningar kom de därefter ifrån varandra för att av en osannolik slump återförenas hos oss (den solskenshistorien berättar vi gärna mer om för hugade spekulanter!).
Superbusiga Sjuan gillar fart och fläkt. Han älskar att sitta ute på balkongen och spana från hög position. Busa med fjäderspöt är också en favoritsysselsättning. Han är kelig och gosig när han blivit trygg med sina människor, sover i sängen ibland.
Mysiga Brorsan älskar laserpekare och att kela med ”sin” människa/människor. Gillar mat och talar om när det är dax för frukost! Sover i sängen när han blivit trygg med sina människor.
Båda behöver bra ytor att busa på. De tycker om andra katter och som framgår av bilderna uppskattar de jourhemmets innätade balkong väldigt mycket.
Bröderna är kastrerade, chippade och vaccinerade. Finns i jourhem i Garphyttan. Adoptionspris 1600 kr/katt. Intresserad?
Kontakta Ulrika på 070-5319030!